Harry Baggen

LED-schakelnetvoedingen van MeanWell

18 september 2014, 12:19
LED-schakelnetvoedingen van MeanWell
LED-schakelnetvoedingen van MeanWell

Met de schakelnetvoedingen van de Taiwanese fabrikant MeanWell heeft reichelt elektronik een aantal innovatieve producten in zijn assortiment waarmee een variëteit aan toepassingen gerealiseerd kan worden. MeanWell is sinds zijn oprichting in 1982 uitgegroeid tot een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van standaard schakelnetvoedingen. De verhoging van rendement, levensduur en energiedichtheid bij zo gering mogelijke afmetingen staan op de voorgrond bij alle nieuwe ontwikkelingen van MeanWell. Alle LED-voedingen van de fabrikant zijn beschermd tegen kortsluiting, overbelasting en overspanning, en zijn uitgerust met een overbelastingsbescherming die d.m.v. stroombeperking functioneert. Ze zijn volgens alle relevante normen gecertificeerd en voldoen aan alle veiligheidseisen die aan LED-verlichtingssystemen worden gesteld.

Op industrieel vlak is er bijvoorbeeld de LCM-serie met vermogens tot 60 W. De netvoedingen zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis; bij de typische toepassingen horen commerciële LED-systemen en kantoorverlichtingen.
Voor veeleisende straat- en halverlichtingen en voor beurs- of showevenementen is er de HLG-serie. Deze is geschikt voor professionele toepassingen en is leverbaar voor vermogen tot 320 W – geschikt voor toepassingen binnen- en buitenshuis.
Voor particuliere klanten en hobbyisten biedt reichelt o.a. de PLD-serie van MeanWell aan. Deze instap-oplossingen met vermogens van 16 tot 60 W zijn geschikt voor veel toepassingen binnenshuis, bijvoorbeeld voor kleinere LED-verlichtingen of lichtslingers. Daarnaast is er de LPF-serie, een hoogwaardige consumentenoplossing met ingebouwd PFC-schakelcircuit. Met een vermogen tot 150 W vormt de CLG-serie een dubbele oplossing die zowel geschikt is voor gebruik in particuliere huishoudens als voor inzet in de industrie.

Meer info

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items