Nordic Automation Systems heeft een draadloze besturingsmodule voor LED-straatlantarens gelanceerd die werkt met de LoRa(WAN)-standaard.  De nieuwe Zhaga 18 Luminaire Controller voldoet aan de ”Book 18 LED luminaire interface standard” van het Zhaga Consortium. De afmetingen zijn slechts 40 x 19 mm.

Volgens Nordic Automation Systems is de Zhaga 18 niet alleen mechanisch gemakkelijk in te passen in diverse ontwerpen voor straatlantarens maar ook elektronisch. De regelaar ondersteunt aanpasbare dimprofielen en een DALI-interface. Besturing via een DALI-2-interface (of, optioneel, ook met een DALI-bridge) maakt het mogelijk om meer adressen toe te voegen op één DALI-netwerk.

Zhaga Book 18 definieert een gestandaardiseerde interface tussen een LED-armatuur in de openlucht en een sensor/communicatie-module die aan de buitenkant van het armatuur zit. Deze gestandaardiseerde interface betekent dat de module in het veld kan worden vervangen, zodat het armatuur kan worden opgewaardeerd door het toevoegen van nieuwe, slimme functionaliteit.

Nordic Automation Systems is een deelnemer van het Zhaga Consortium en de Digital Illumination Interface Alliance (DiiA).