Leer in een handomdraai PC-interfacen

10 december 2013, 14:37
Leer in een handomdraai PC-interfacen
Leer in een handomdraai PC-interfacen

Wilt u in enkele minuten een programma maken op uw PC, dat communiceert met een microcontroller? Het nieuwe Elektor-boek "Supersnel PC interfacen" maakt dat samen met speciale hardware en gratis software mogelijk!
Als hardware wordt gebruik gemaakt van de Piccolino. Dit is een prototype platform met een moderne PIC 16F887 microcontroller, dat gebruikt kan worden om razendsnel microcontroller opstellingen te maken. Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig op de Piccolino, en door middel van de headers kunnen extra onderdelen eenvoudig aangesloten worden.

 

De Piccolino wordt geprogrammeerd met de krachtige maar eenvoudig te leren gratis programmeertaal JAL. Deze taal wordt zowel door hobbyisten als professionals gebruikt. Bovendien is een serie projectboeken in deze taal verkrijgbaar en een lesboek waarmee u JAL kunt leren.
Aan de PC-kant wordt gebruik gemaakt van de eveneens eenvoudig te leren gratis programmeertaal Small Basic van Microsoft. Deze taal is speciaal ontwikkeld om snel Windows programma's te kunnen ontwikkelen, ook voor mensen die weinig of geen PC programmeer ervaring hebben.

 

U leert verschillende technieken om een PC met een microcontroller te laten communiceren zoals losse communicatie, het versterken en verzwakken van signalen, verwerken van valse metingen, master-slave communicatie en synchronisatie met geforceerde reset.
Behalve theorie staan in het boek ook 15 leuke en praktische projecten. Door de duidelijke uitleg en instructies kunt u deze projecten zelf uitbreiden en helemaal aan uw eigen wensen aanpassen.
De combinatie van theorie en praktijkvoorbeelden in dit boek zorgt er voor dat u voor elk interface-probleem een oplossing bij de hand hebt, of weet hoe u er een moet maken.

 

Deze nieuwe Elektor-uitgave is nu verkrijgbaar voor 39,50 Euro (plus verzendkosten).
Elektor Gold- en Green-leden ontvangen een korting van 10% en betalen slechts 35,55 Euro (plus verzendkosten,

 

Bij dit boek zijn tevens een opgebouwd experimenteer-board (Piccolino) en een onderdelenpakket (Sidekick) verkrijgbaar.

 

Meer info en bestellen
www.elektor.nl/products/books/microcontrollers/supersnel-pc-interfacen.2.2333989.lynkx

Piccolino-bord
www.elektor.nl/products/books/others/opgebouwd-piccolino-bord.2.2382637.lynkx

Starterkit Piccolino Sidekick
www.elektor.nl/products/books/others/starterkit-boek-supersnel-pc-interfacen.2382792.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items