Harry Baggen

Leer robotica met de Parallax ActivityBot robot-kit

10 september 2014, 07:10
Leer robotica met de Parallax ActivityBot robot-kit
Leer robotica met de Parallax ActivityBot robot-kit

De ActivityBot Robot Kit van Parallax vormt een prima uitgangspunt voor beginnende robotbouwers, maar kan ook worden gebruikt als introductie in technologie- en ingenieursopleidingen in middelbaar en hoger onderwijs. Stap-voor-stap web-handleidingen leren u het programmeren in C van de in deze robot toegepaste multicore Propeller-chip, het bouwen van schakelingen op een breadboard en het maken van sensorsystemen, zodat de robot autonoom kan navigeren.

De ActivityBot is uitgerust met high-speed servo-motors met optische encoders voor snel en nauwkeurig manoeuvreren. Op de hoofdprint zitten een breadboard en headers om te experimenteren met standaard elektronica-onderdelen, er hoeft niet gesoldeerd te worden. De ActivityBot kan zo gemakkelijk worden uitgebreid met standaard componenten, extra sensors en uitbreidingskits. Het Activity Board is voorzien van een mini audio-connector en een voetje voor een optionele XBee HF-module. De ingebouwde micro-SD-kaart-houder kan worden gebruikt voor data-logging en bestandsopslag.

De ActivityBot is een geweldige hobbykit voor het ontdekken van de wereld van elektronica en programmeren. Meer info vindt u hier.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items