Lichtcalculator voor de tuinbouw

4 februari 2017, 18:23
Lichtcalculator voor de tuinbouw
Lichtcalculator voor de tuinbouw
Ten behoeve van ontwerpers en bouwers van assimilatieverlichting voor de tuinbouw heeft Lumileds een online-verlichtingscalculator gelanceerd om het ontwerpproces van tuinbouw-verlichtingsarmaturen te versnellen. De gebruiker kan in de calculator verschillende LED-combinaties en bedrijfsomstandigheden invoeren om de spectrale vermogensverdeling,  Photosynthetic Photon Flux Density (PPF) en vermogensconsumptie te weten te komen van een armatuur die is opgebouwd met Luxeon SunPlus LED's van (hoe kan het ook anders) Lumileds.

Opgezet om eenvoudig met verschillende LED-combinaties en bedrijfsomstandigheden te kunnen experimenteren, maakt de calculator het ontwerpen van assimilatieverlichting eenvoudiger door real-time inzicht in de spectrale vermogensverdeling te bieden.

De Luxeon SunPlus-LED's zijn de enige LED's voor gewasteelt die gesorteerd zijn op PPF en golflengte om het systeemontwerp te vergemakkelijken en de golflengte te optimaliseren voor een zo groot mogelijke opbrengst in de conventionele glastuinbouw maar ook in de sterk in opkomst zijn de 'verticale tuinbouw'.

De Luxeon SunPlus 20-reeks LED's is geoptimaliseerd voor conventionele kassen; de SunPlus 35-reeks is speciaal voor verticale tuinbouw ontwikkeld.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items