De man die Linux creëerde, Linus Torvalds, denkt dat ARM niet in staat is om Intel’s x86-infrastructuur te overtreffen vanwege het open hardware ecosysteem van deze laatste. Hij zei dit in een gesprek bij de open haard met David Rusling, CTO van ARM-tools-leverancier Linaro.

Toen hem werd gevraagd naar zijn favoriete infrastructuur antwoordde Linus: “Ik geef nog steeds de voorkeur aan x86, en dat komt door de pc. De infrastructuur bestaat en is open op een manier die je bij geen enkele andere architectuur tegenkomt. De instructieset en de kern van de CPU zijn niet zo belangrijk. Het is een aspect waar mensen vaak op gefocust zijn, maar uiteindelijk doet het er niet toe. De infrastructuur rondom de instructieset is wel van belang. Bij x86 is deze duidelijk aanwezig en kent veel niveaus”.  

Torvalds prees ARM’s hardware voor mobiele toepassingen, maar zei uiteindelijk “dat hij teleurgesteld was in ARM” omdat “het als een hardware-platform nog steeds niet prettig is om mee om te gaan. Het heeft niet dezelfde uniforme modellering rond de instructieset zoals we die in de pc-omgeving kennen, maar het wordt beter. Compatibiliteit was in het ARM-ecosysteem minder belangrijk dan in het x86-systeem”. 

Bij chipfabricage is compatibiliteit van groot belang, maar in het interview gaf Torvalds duidelijk aan dat er niets is dat hardwareleveranciers stimuleert om producten te creëren die een platform meer gebruiksmogelijkheden geven.
 


Bron: PCR online biz.