Loomo: Segway + AI = robot-boodschappentas

14 maart 2018, 16:01
Mobiele robot-sidekick & tassendrager. Afbeelding: Segway Robotics
Mobiele robot-sidekick & tassendrager. Afbeelding: Segway Robotics
WWat krijg je, als je een Segway(-kloon) kruist met een kleine robot? Dan krijg je een soort voertuig, dat zonder stuurstang bijna even veilig rijdt als een Segway (en veel beter dan een hoverboard). En bovendien kan het ding bij het shoppen achter je aan rijden om de spullen te dragen.

De startup Segway Robotics heeft op het crowdfunding-platform Indiegogo een campagne gestart voor een nieuw product. Wat voor soort apparaat het precies is, weet eigenlijk niemand, maar het heet Loomo. Loomo lijkt op een Segway-kloon, maar hij heeft geen stuurstang. In plaats daarvan staat er een kleine robot op het midden van het platform. Hij heeft een draaibaar hoofd, dat eruitziet, alsof het een om twee assen draaibare smartphone is. Voor Amerikanen een duidelijk geval van: „How cute!“
 

Als je erop gaat staan, staat de robot tussen je benen. De „kop” zit dan ongeveer op kniehoogte. Sturen gaat door in de gewenste richting over te hellen, waarbij de kleine robot meebeweegt. In principe is dat een soort stuurstang, die met de knieën wordt bediend. Niets nieuws dus, dat hebben we eerder gezien, al was het misschien in een minder „schattige“ vorm. In elk geval is deze manier van sturen veel intuïtiever, en veiliger, dan bij een hoverboard, waarbij we onze voeten in tegengestelde richting moeten draaien om te sturen en er dus geen feedback is als we te heftig sturen... behalve een buiklanding.

Wat werkelijk interessant is, is dat er zoveel intelligentie en sensoriek ingebouwd is, inclusief ogen in de vorm van een camera, dat Loomo zelf kan rijden. Hij kan zelfs zijn bezitter volgen en de zware boodschappen „achter hem aan dragen“. En er zijn nog veel meer toepassingen denkbaar. Intelligentie maakt het verschil!

Loomo is minder kostbaar dan je misschien zou denken: al voor $1.399 kun je meedoen. De campagne loopt nog een week of vier en is met tot nu toe $420.000 al meervoudig overtekend. Grote kans dus, dat Loomo er straks in mei werkelijk gaat komen...
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items