Thijs Beckers

Loon Copter: drone voor zowel boven als onder water

9 februari 2016, 11:31
Loon Copter: drone voor zowel boven als onder water
Loon Copter: drone voor zowel boven als onder water
De UAE Drones for Good Award 2015 is gewonnen door de Loon Copter, een project van onderzoekers van Oakland University. Deze award, ter waarde van 1 miljoen US dollar is uitgeloofd door de Verenigde Arabische Emiraten en nodigt de meest innovatieve en creatieve geesten uit om oplossingen te vinden voor hedendaagse problemen, die het leven van de mens verbeteren.
 
De Loon Copter kan vliegen, zwemmen en duiken en is daarmee uitermate geschikt voor reddingsoperaties op zee. De ingebouwde waterdichte camera is daarbij zeer handig. Zwemmen, of beter, drijven, is een zeer energiezuinige eigenschap waarmee de Loon Copter lange tijd op het inzetgebied kan verblijven, zonder in (energie)problemen te komen.
 
Om te duiken en te drijven heeft de Loon Copter een ballasttank aan boord die met water of met lucht kan worden gevuld, al naar gelang de omstandigheden. De vier motoren worden zowel onder als boven water voor de voortbeweging gebruikt, waarbij de drone onder water 90 draait en zich verticaal voortbeweegt.
 
Het filmpje met de verschillende modi operandi is de moeite waard om even te bekijken:
   
Meer info op de UAE Drones for Good website en de projectpagina van het team.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items