LoPy bewijst dat MicroPython de Linux van het IoT is

16 februari 2016, 17:47
LoPy = WiFi, Bluetooth en LoRa in één module
LoPy = WiFi, Bluetooth en LoRa in één module
Startup-bedrijf Pycom, fabrikant van IoT-modules, is weer te vinden op Kickstarter, nu met  LoPy – een module met Wi-Fi, Bluetooth en LoRa (Low Power WAN) die met MicroPython-scripts 10 x sneller kan worden geprogrammeerd.

Men zegt dat het  gebruik van MicroPython’s open-source scripttaal de programmeertijd van   LoPy’s microcontroller verkort. Toepassingsvoorbeelden voor de LoPy zijn lange-afstands communicatieapparatuur voor expedities, waarbij een LoPy de brug vormt tussen een smartphone en het LoRa-netwerk, een huisdier-/persoon-/voertuigtracker met een LoPy en een GPS-ontvanger, of een landbouwsensor die temperatuur, bodem-vochtigheidsgraad en zonlicht monitort. 

De LoPy wordt ontwikkeld naar aanleiding van feedback van de Kickstarter-supporters van Pycom’s WiPy, waarvan 60% de voorkeur uitsprak voor een nieuwe WiFi en Bluetooth module en 20% voor een nieuwe Wi-Fi en LoRa module. De LoPy heeft ze alledrie en kan ook als een LoRa Nano Gateway dienstdoen waar 100 andere LoPy’s in een straal van 5 km op kunnen worden aangesloten.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items