Thijs Beckers

LoRa wint aan terrein met datalogger van I-Real

10 juli 2016, 09:00
LoRa wint aan terrein met datalogger van I-Real
LoRa wint aan terrein met datalogger van I-Real
De RealSense 1 is een door I-Real ontwikkelde datalogger die werkt met LoRa en die specifiek geschikt voor grondwatermetingen voor met name gemeenten, waterschappen en de industrie. Door gebruik te maken van LoRa hebben gebruikers lagere communicatiekosten in vergelijking met traditionele communicatieverbindingen. Ook is het met LoRa mogelijk telemetrische loggers in te zetten op plekken waar onvoldoende of geen GSM dekking is.
 
De RealSense 1 is ontwikkeld met behulp van onder andere ITalks componenten van MCS. De datalogger heeft onlangs een prijs gewonnen in het Sensoring Success-programma van MCS. John van Nijnatten, Algemeen Directeur van MCS: “De jury was onder de indruk van deze concrete, werkende case. Zeker in ons land, in combinatie met de verwachte klimaatproblematiek, is het continu, betrouwbaar meten van (grond)water standen van groot belang.”
 
De datalogger is geschikt voor zowel private LoRa-netwerken als het publieke LoRa-netwerk. Er een pilot ingericht bij een gemeente en een waterschap die gebruik maken van zowel het private als publieke netwerk.
 
De datalogger is nog in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar voor de markt.
 
Meer informatie: www.i-real.nl.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items