We doorzoeken het internet voortdurend naar intrigerende Raspberry Pi-projecten om onder de aandacht te brengen, en we hebben er onlangs een ontdekt die zich echt onderscheidt: Lumina.

Gemaakt door DevMiser, een ontwikkelaar met een grote interesse in microcontroller programmeren, robotica, kunstmatige intelligentie en 3D-ontwerp, valt Lumina op door zijn vermogen om stemcommando's om te zetten in visuele kunst die wordt weergegeven op uw televisie. Dit project maakt gebruik van een Raspberry Pi 4 waarop een Python-programma draait en die de mogelijkheden van de spraakherkenningstechnologie van Picovoice en OpenAI's DALL-E 3 gebruikt om commando’s om te zetten in beelden.

Sluit hem gewoon aan op een HDMI-ingang van uw tv, sluit een USB-kabel aan op de Raspberry Pi om hem van stroom te voorzien en hij is klaar! Zodra Lumina operationeel is, luistert het naar een wekwoord, verwerkt stemcommando's en gebruikt het DALL-E 3 om het gevraagde kunstwerk te maken en te tonen op het tv-scherm.

Om Lumina in actie te zien, heeft DevMiser een videodemonstratie gegeven, die u hieronder kunt bekijken:
 

Dit project heeft als doel om AI-kunst generators zoals OpenAI's DALL-E 3 nog makkelijker te maken voor iedereen. Het doel van DevMiser was om een apparaat te maken dat het niet alleen makkelijk maakt voor iedereen om hun creatieve ideeën uit te spreken, maar ook om ze weer te geven op een groot, handig geplaatst scherm: uw televisie.

Geïnteresseerden die hun eigen Lumina willen bouwen, hebben OpenAI- en Picovoice-accounts nodig om de benodigde API-sleutels te verkrijgen voor het verwerken van spraakopdrachten en het genereren van AI-kunst. Uitgebreide begeleiding voor het opzetten en gebruiken van Lumina is beschikbaar op DevMiser’s GitHub repository

Sommige lezers herinneren zich misschien dat Lumina ook de naam was van een mooie Bluetooth Low Energy verbonden lamp, beschreven in Elektor magazine in maart 2016. Elektor heeft de naam niet als handelsmerk geregistreerd, en het is leuk om te zien dat verschillende zeer coole projecten, elk in hun eigen genre, een coole naam kunnen delen!

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Artificial Intelligence!


Vertaling: Willem den Hollander