Er verschijnen steeds meer smartwatches op de markt, slimme elektronische horloges die een soort verkapte smartphone zijn of juist een verlengstuk van je smartphone vormen. Helaas zijn de uitvoering en afwerking van de meeste van deze smartwatches niet vergelijkbaar met een gewoon analoog horloge en dat is de reden waarom veel mensen niet willen overstappen naar zo'n intelligent klokje. Daar heeft de firma Chronos wat op gevonden: een schijfje vol elektronica, dat je onder je bestaande horloge plakt!

Het van roestvij staal en polycarbonaat gemaakte Chronos-schijfje is 3 x 33 mm groot en het wordt aan de onderzijde van je oude vertrouwde horloge geplakt. Via Bluetooth 4.0 maakt het schijfje verbinding met je smartphone. Door het maken van bepaalde bewegingen kun je dan een aantal zaken op de smartphone bedienen, zoals muzieknummers selecteren, foto's maken en telefoongesprekken weigeren zonder je telefoon uit je zak te halen. Omgekeerd geeft het Chronos-schijfje je signalen via licht en trillingen om een alarm of een boodschap te melden. Er is ook een fitness-tracker ingebouwd.

De Chronos kan momenteel worden voorbesteld voor $99,99, volgens de website zal de uitlevering nog deze maand gebeuren. Voor dat bedrag ontvang je een Chronos schijfje met draadloze oplader. Op dit moment werkt de Chronos alleen met iPhones vanaf iOS 8.0, Android-ondersteuning zal binnenkort volgen.