Maak van je iPad/iPhone een mixed-signal oscilloscoop

10 december 2013, 14:36
Maak van je iPad/iPhone een mixed-signal oscilloscoop
Maak van je iPad/iPhone een mixed-signal oscilloscoop

De Amerikaanse firma Oscium heeft een add-on module (type iMSO-104) ontwikkeld, waarmee een iPhone, een iPod Touch of een iPad in een handomdraai kan worden omgetoverd in een veelzijdige digitale oscilloscoop. Volgens Oscium is dit de eerste mixed-signal scoop die speciaal ontworpen is voor deze modellen van Apple.

 

De bediening gebeurt compleet met vingerbewegingen over het scherm en is, net zoals de meeste software die is ontwikkeld voor iPad/iPhone/iPod, bijzonder intuïtief in het gebruik. Zo kan het triggerniveau worden ingesteld door het scherm aan de rechterkant aan te raken en met een vinger een marker te verschuiven. In- en uitzoomen gaat ook op de typische iPad/iPhone manier door twee vingers op het scherm uit elkaar of naar elkaar toe te bewegen. De op het scherm zichtbare signalen kunnen eenvoudig van plaats worden verwisseld door ernaar te wijzen en ze naar een andere plek op het scherm te verslepen.

 

De specificaties van de iMSO-104 zijn redelijk bescheiden met een maximale sample-frequentie van 12 Msamples/s en een ingangsbandbreedte van 5 MHz. De module bezit 1 analoge ingang en 4 digitale.

De module wordt geleverd inclusief een analoge probe en een aantal testpennen voor de digitale ingangen voor een prijs van $ 298. Wie belangstelling heeft voor deze scoop, kan gratis de iMSO-software downloaden van de App Store en er al eens mee spelen in de demo-modus.

 

Meer info:
www.oscium.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items