Op donderdag 14 november verschijnt de elfde Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

De Raspberry Pi 4 heeft heel wat meer in zijn mars dan zijn voorgangers. Zo hebben we in dit nummer van MagPi een lijstje opgemaakt van 10 projecten die nog beter worden met het nieuwste model van de Raspberry Pi. Een van die projecten is een desktopvervanger: met zijn ondersteuning voor twee schermen, tot 4 GB RAM en een snellere processor, usb en ethernet is de Raspberry Pi 4 effectief als desktopcomputer in te zetten. In ons dossier lees je de ervaringen van PJ Evans.

Maar uiteraard blijft de Raspberry Pi even veelzijdig als ooit. Een goedkope desktopcomputer is maar één van de vele functies die het processorbordje kan uitvoeren. Of het nu het hart van een goedkope robot is, een nas of zelfs een autocomputer (we bespreken dit allemaal in dit nummer), onze favoriete kleine computer kwijt zich even plichtsgetrouw van zijn taak.

De Raspberry Pi is ook een ideaal platform om games te bouwen. Zelf games ontwikkelen is een leuke manier om te leren programmeren. We gaan in dit nummer verder met onze serie over PICO-8 om een spaceshooter in Lua te programmeren. En de hardcore elektronicaliefhebbers beleven zeker plezier met de reeks van Mike Cook over de knijpkatcontrollers.

Uiteraard lees je zoals elke keer ook weer over vele projecten met de Raspberry Pi, hebben we een behuizing en ventilator voor de Raspberry Pi 4 getest en laten we de community aan het woord.

Abonnement
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.

Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!