MagPi nummer 7 nu verkrijgbaar

12 maart 2019, 14:57
MagPi nummer 7 nu verkrijgbaar
MagPi nummer 7 nu verkrijgbaar
Op donderdag 14 maart (π-dag!) verschijnt de zevende Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

De Raspberry Pi heeft ondertussen zijn plaats wel veroverd in de makercommunity. In elk nummer van ons magazine zie je talloze inventieve projecten voorbijkomen en tonen we je hoe je zelf iets nieuws maakt. Dit zevende nummer staat volledig in het teken van maken.

In ons dossier leggen we uit hoe je zelf elektronische gadgets in elkaar knutselt en in Python programmeert. Als je nog nooit hebt geprogrammeerd, lijkt het misschien wat angstaanjagend. Maar met de juiste aanpak is het eigenlijk vrij eenvoudig: begin met iets eenvoudigs en maak je project stap voor stap wat complexer. Op het einde van dit dossier heb je zelfs je eigen spelletje Pong geprogrammeerd met zelfgemaakte controllers!

Verder leggen we in ons hoofdartikel de RPi 3A+ op de testbank en vertellen Eben Upton en Roger Thornton over hoe dit nieuwe model in de Pi-familie tot stand kwam.

En uiteraard hebben we weer vele praktijkartikelen voor je klaarstaan, van Pac-Man programmeren in Pygame Zero tot je slimme verlichting met je Pi aansturen en een slimme deur in elkaar knutselen. Verder lees je in MagPi natuurlijk weer interessante tests, het laatste Raspberry Pi-nieuws en informatie over de activiteiten van CoderDojo.
 

Abonnement

Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.

Volg ons

Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items