Jan Buiting

Make Life Accessible ontwerpwedstrijd met Ben Heck

26 januari 2016, 13:11
Make Life Accessible ontwerpwedstrijd met Ben Heck
Make Life Accessible ontwerpwedstrijd met Ben Heck
Vijftien leden van de elektronicagemeenschap worden door NXP en element14 uitgedaagd om met behulp van motobesturingstechnologie innovatieve mobiliteitsoplossingen te creëren die de leefomstandigheden van mensen met fysieke beperkingen verbeteren. De deelnemers kunnen hun vaardigheden demonstreren door ontwerpen te creëren die geschikt zijn voor verschillende groepen zoals ouderen, militaire veteranen, motorrijders, atleten en kinderen.

Aanmeldingen voor de Make Life Accessible ontwerpwedstrijd worden vanaf nu tot 19 februari door element14 geaccepteerd. De vijftien officiële deelnemers zullen op 1 maart worden bekendgemaakt. De deelnemers moeten in hun ontwerp gebruikmaken van het NXP Freedom Development Board, maar worden ook aangemoedigd om aanvullende onderdelen uit de door element14 geleverde officiële Design Challenge Kit te gebruiken. Ieder van de 15 deelnemers moet via de element14-gemeenschap wekelijkse updates over de voortgang verzorgen met blog-posts, foto’s en video’s. 

Deelnemers zullen worden uitgenodigd om op 3 februari het door NXP georganiseerde webinar over ondersteunende domotica bij te wonen, om zo meer te leren over hoe  motorbesturing kan helpen bij de aanpak van toegankelijkheidsproblemen, over technologietrends voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en meer. Aanmelding is gratis en nu geopend. 

De finalisten hebben tot 6 mei de tijd om hun projecten in te dienen. De inzendingen zullen op originaliteit, innovatie en technische verdienste worden beoordeeld door experts waaronder NXP’s Mark Houston en Ben Heck, presentator van The Ben Heck Show van element14. De winnaars worden op 21 mei bekendgemaakt.

Het ontwerp dat de eerste prijs wint wordt voorgesteld tijdens de The Ben Heck Show van element14 en de ontwerper krijgt een NXP High-Voltage Development Platform, Oculus Rift, Oculus Touch Controller en Go Pro Hero 4 Black. De winnaars van de tweede en derde prijs ontvangen soortgelijke prijzen met een waarde variërend van £490 tot £850.

Bezoek de wedstrijd-webpagina van de  Make Life Accessible Challenge voor meer informatie en om u aan te melden. 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items