Meer doen met mobiele netwerken?

28 maart 2019, 09:00
Meer doen met mobiele netwerken?
Meer doen met mobiele netwerken?

Nederland heeft één van de beste mobiele netwerkinfrastructuren wereldwijd*. Maar hoe steekt een mobiel netwerk eigenlijk in elkaar? Radio netwerktechnologie is enorm in ontwikkeling. We gingen van analoog naar digitaal. Van spraak naar data. Van dekking naar capaciteit. De 4-daagse cursus Mobile school brengt je op de hoogte van alle ins & outs van radio netwerktechnologie. Docent Frank Bouwer vertelt wat je kan verwachten.

Frank: “In vier dagen neem ik je mee in de wereld van radionetwerken. We starten met een basis en blikken op de hele mobiele arena. Wie spelen daarin mee? Natuurlijk de Nederlandse operators, zoals KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. De overheid en internationale instanties die het beleid bepalen. Maar we kijken ook naar de rol van partijen zoals Ericsson, Nokia en Samsung.”

Radiotechnieken, netwerkgedrag en applicaties
“Daarna komen radiotechnieken aan bod. Hoe werken ze? Hoe vindt gespreksopbouw plaats door het land heen? Hoe werkt het als een beller zich verplaatst? Hoe zit het als je over de grens gaat? Hoe werkt roaming? Welke radiotechnieken zijn nieuw (4G+ en LoRa) en komen er nog aan (5G)?”

Mobile school in theorie en praktijk
De cursus Mobile school duurt vier dagen: drieënhalve dag theorie en een halve dag praktijk. Frank: “Praktijk is een leuk onderdeel van de laatste cursusdag van de Mobile school. Op onze opleidingslocatie staat een antenne opstelling waar we aan gaan ‘voelen’. We gaan antennes tunen en zien het verschil tussen het moderne ‘voice-over-LTE’ ten opzichte van  het ouderwetse ‘spraak over mobiel’.” 

Voor wie geschikt
De cursus is geschikt voor cursisten die werken bij een operator of een toeleverancier. Frank vertelt: “Ik heb de cursus meerdere keren gegeven en toen kwam ik veel KPN-ers tegen. Iedereen die bij een operator werkt, of bij een toeleverancier en meer wil weten over radio netwerktechnologieën is welkom.”

Klik hier voor meer info en aanmelden

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items