Meetsysteem voor frequenties tot 1,5 terahertz

10 oktober 2016, 10:00
Meetsysteem voor frequenties tot 1,5 terahertz
Meetsysteem voor frequenties tot 1,5 terahertz
Keysight Technologies heeft in samenwerking met Virginia Diodes (VDI) een 1,5 THz meetopstelling ontwikkeld voor de Chalmers University of Technology in Göteborg, Zweden. Het systeem werkt inmiddels al in het nationaal laboratorium van Chalmers voor terahertz-karakterisering. Deze allereerste oplossing in de industrie voor dergelijke frequenties biedt de mogelijkheid om netwerk- en spectrum-analyses te verrichten bij het onderzoek naar nieuwe materialen, apparaten en circuits voor toepassingen op micro-, millimeter- en sub-millimeter-golflengtes.

De wetenschappers van Chalmers doen onderzoek in het frequentiegebied dat ligt tussen radiogolven en infrarood licht. De meetapparatuur van Keysight Technologies biedt nieuwe mogelijkheden die het werk van de onderzoekers in die 'terahertz-kloof' uitbreiden met diverse meetfuncties.

Het systeem bestaat uit een Keysight Technologies PNA-X microgolf netwerk analyzer die het bereik van 10 MHz tot 67 GHz bestrijkt en externe uitbreidingsmodules van VDI die een bereik hebben tot 1,5 THz. Om inzicht te krijgen in de prestaties en het gedrag van apparatuur zijn zowel netwerk- als spectrummetingen nodig en de meetapparaten uit de PNA-familie zijn de eerste die geïntegreerde spectrum-analyse-mogelijkheden bieden tot in het terahertz-bereik.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items