Mentor Graphics verbetert PCB-ontwerpprogramma

10 april 2016, 15:26
Mentor Graphics verbetert PCB-ontwerpprogramma
Mentor Graphics verbetert PCB-ontwerpprogramma
De laatste nieuwe release van Mentor Graphics’ HyperLynx signal integrity design tool gaat signaal- en vermogensintegriteit-analyse combineren. Ook gaat de tool rekening houden met elektromagnetische velden en biedt daarvoor met 3D-technieken de mogelijkheid de PCB correct te ontwerpen.
 
Het gedachte hierachter is het ontwerpen van complexe PCB’s te versnellen door het wisselen tussen benodigde applicaties en gebruikersinterfaces om verschillende analyses te kunnen maken van een ontwerp overbodig te maken. Het resultaat is dat de nieuwe versie van de HyperLynx-tool nu zowel 2D- als 3D-signaal- en vermogensanalyses kan doen. Ontwerpers kunnen bijvoorbeeld het ene moment kritische SERDES-kanalen simuleren en daarna, met slechts één klik van de muis op een enkel menu-item, overschakelen naar analyse van de ontkoppeling van een groot voedingsnet in het ontwerp.
 
Ook met het feit dat signaalfrequenties steeds hoger worden bij SERDES-technologie is rekening gehouden. De tool biedt ondersteuning voor elektromagnetische velden, inclusief full-wave 3D-technologie.
 
Meer info: https://www.mentor.com/pcb/hyperlynx
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items