Microchip breidt MiWi wireless development environment uit

10 december 2013, 14:36
Microchip breidt MiWi wireless development environment uit
Microchip breidt MiWi wireless development environment uit

Microchip heeft zijn MiWi Development Environment (DE) uitgebreid, dat een compleet ecosysteem levert voor de ontwikkeling van draadloze ster en mesh netwerkproducten. De MiWi DE bestaat uit de gratis Microchip MiWi P2P, MiWi en MiWi PRO star en mesh netwerk-protocol-stacks, de 8-bits draadloze ontwikkelkit (WDK) en 2,4 GHz, 868 MHz en 915 MHz ZENA draadloze adapters, evenals de multifunctionele Wireless Development Studio (WDS) met cross-platform ondersteuning voor Linux, Mac OS en Windows-besturingssystemen.
De MiWi DE vereenvoudigt de ontwikkeling van de draadloze ISM-band netwerk toepassingen voor thuis en industriële automatisering, draadloze sensor monitoring en controle, en smart energiemarkten.

Als een enkele, naadloze ontwikkelomgeving met drie verwisselbare protocol stacks en drie verwisselbare draadloze PICtail dochter-boards biedt de uitgebreide ontwikkelomgeving een flexibel, voordelig platform waarmee een product sneller op de markt gebracht kan worden door toevoeging van low-power draadloze connectiviteit aan microcontroller-toepassingen.

Het nieuwe MiWi PRO mesh-netwerk protocol is ideaal voor ontwerpers van middelgrote tot grote draadloze systemen. Het biedt ondersteuning voor maximaal 64 hops en 8.000 nodes in een geïntegreerde mesh-netwerk topologie. De Wireless Development Studio zorgt voor snelle en eenvoudige ontwikkeling van draadloze toepassingen op basis van de MiWi-protocollen. Het beschikt over een MiWi protocol sniffer voor monitoring, debuggen en het verzamelen van informatie, en een configurator met een grafische gebruikersinterface voor het aanpassen en configureren van draadloze netwerken. 

Twee nieuwe hardware-tools vereenvoudigen ook de ontwikkeling van draadloze toepassingen: de ZENA draadloze adapter (een draagbaar, multifunctioneel ontwikkel-tool dat in combinatie met de Wireless Development Studio kan worden gebruikt voor sniffing, probing en testen of voor configuratie als een node op het netwerk.

De 8-bits Wireess Development Kit biedt eXtreme Low Power PIC microcontroller gebruikers een eenvoudig te gebruiken platform voor de ontwikkeling, evaluatie en het testen van embedded draadloze connectiviteit. Het beschikt over een paar draadloze PICtail dochter-boards, twee batterij-vriendelijke 8-bits XLP PIC MCU ontwikkel-boards en de mogelijkheid om extra nodes toe te voegen om een groter draadloos netwerk te maken.

De 8-bits Wireless Development Kit-2.4 GHz MRF24J40 (DM182015-1) kost $299 en de ZENA Draadloze Adapter-2.4 GHz MRF24J40 (AC182015-1) is verkrijgbaar voor $49. ZENA adapters voor 868 MHz en 915 MHz draadloze toepassingen zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 beschikbaar zijn.

 

Meer info:
www.microchip.com/MiWi
www.acaltechnology.nl

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items