Microduino: Arduino in dwergformaat

10 december 2013, 14:37
Microduino: Arduino in dwergformaat
Microduino: Arduino in dwergformaat
Microduino Studio is een Amerikaans/Chinese ondrneming die een serie modules met de benamng "Microduino" heeft ontwikkeld. Qua software is Microduino 100% compatibel met zijn grote broer Arduino en ook de Arduino-uitbreidingsmodules (sketches) kunnen hierop met behulp van een adapterprint worden aangesloten.

Het aantrekkelijk van de Microduino-bordjes is natuurlijk het formaat: alle modules zijn slechts 1 x 1,1 inch groot (25,4 x 28 mm). Elk bordje is voorzien van 27 connector/pen-combinaties waarmee de modules aan (of beter: op) elkaar kunnen worden gekoppeld. Volgens de ontwerpers van dit systeem is Microduino erg goedkoop in het gebruik, o.a. omdat de basismodule niet is voorzien van een complete USB-aansluiting die gewoonlijk alleen nodig is voor het programmeren van de microcontroller. 

Microduino Studio heeft inmiddels al bijna 20 modules ontwikkeld die klaar zijn voor serieproductie. Men heeft hiervoor een Kickstarter-project opgezet voor het verzamelen van het nodige kapitaal om de modules daadwerkelijk te gaan produceren.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items