Elektor Team

Microscoop voor mobiele telefoon

10 december 2013, 14:36
Microscoop voor mobiele telefoon
Microscoop voor mobiele telefoon

Het Finse onderzoekscentrum VTT heeft een uitbreidingsmodule ontwikkeld waarmee de camera van een mobiele telefoon kan worden veranderd in een microscoop met hoge resolutie. De met deze combinatie gemaakte foto’s die details tot eenhonderdste millimeter weergeven kunnen bijvoorbeeld als MMS-berichten via de telefoon worden verzonden. Als toepassingsgebieden voor de mobiel-microscoop noemen de onderzoekers onder andere gezondheidszorg, beveiliging en algemeen gebruik door het grote publiek.

 

De microscoopmodule bevat een plastic macro-lens en een aantal LED’s voor de verlichting van de te fotograferen objecten. Het zichtveld van de module is 2 x 3 mm. De module wordt magnetisch op de telefoon bevestigd. Met behulp van de LED’s kunnen objecten uit verschillende richtingen worden verlicht waardoor bijvoorbeeld 3D-opnamen van topografische kaarten mogelijk zijn. Door de geringe dikte van de microscoopmodule neemt de combinatie van telefoon en module weinig extra ruimte in.

 

De eerste consumentenmodellen van de microscoopmodule worden in maart 2012 verwacht.

 

Meer info:
http://www.vtt.fi/news/2012/02152012_Finnish_research_organisation_VTT_combines_mobile_phone_technology_and_microscopy.jsp

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items