Een snelle route tot het internet binnen het project

Het Koreaanse WIZnet is gespecialiseerd in de levering van geschaalde modulaire oplossingen om ethernetapparatuur te integreren met embedded-systemen. Het idee hiervan is dat de ontwerper geen tijd kwijt is aan het leren kennen van de nuances van de TPC/IP-technologie maar zich kan focussen op snellere implementatie van internetverbinding.

Hoewel draadloze communicatie steeds populairder wordt, worden ethernetverbindingen nog steeds voor allerlei toepassingen gebruikt, vooral daar waar spaarzaamheid belangrijk is of er een groot storingsrisico is.

In het aanbod van TME vind je een van de kleinste ioModules, met afmetingen van slechts 20 x 24 x 2,6 mm. Verbinding met het doelsysteem kan worden bewerkstelligd met pinconnectors met een raster van 2,54 mm (apart verkrijgbaar) of door deze direct op de plaat te solderen met behulp van speciale soldeervelden op de rand van de printplaat. De modules zijn verkrijgbaar met de systemen W5100, W5500 en W6100, zodat de gebruiker geen tijd kwijt is aan implementatie van deze systemen in het nieuwe project en hij eenvoudig nieuwe functies kan toevoegen aan bestaande projecten. De communicatie met de microcontroller gaat volgens de SPI-standaard.
 
Miniatuur-netwerkmodules WIZnet voor inbouw