KCS
Elektor Team

Miniatuur track&trace-apparaat voor nog geen 100 Euro

10 december 2013, 14:36
Miniatuur track&trace-apparaat voor nog geen 100 Euro
Miniatuur track&trace-apparaat voor nog geen 100 Euro

De door de Nederlandse firma KCS ontwikkelde Beagle is een track&trace-apparaat in miniatuuruitvoering voor een uiterst bescheiden prijs. Kleiner dan een lucifersdoosje, technisch uiterst modern en zeer praktisch in gebruik. De Beagle stelt de gebruiker in staat de exacte locatie van een persoon, dier of object te bepalen met desgewenst de afgelegde route daar nog bij. Alles wat je nodig hebt is de Beagle en een mobiele telefoon of computer.

 

Tracking & tracing – letterlijk ‘opsporen en volgen’ – wordt (tot nu toe) vooral door grote organisaties toegepast om goederenstromen te sturen en te controleren. De bestaande systemen en apparaten zijn groot, kostbaar en werken veelal in combinatie met dure abonnementen. De Beagle biedt dezelfde techniek, maar dan volledig toepasbaar ook voor particulier gebruik op basis van GPS. Vooral de geringe omvang, het gebruiksgemak en de lage prijs maken dat mogelijk. Voor nog geen € 100 en de kosten van een prepaid sim kaart beveiligt de Beagle alles wat de eigenaar lief en dierbaar is.

 

De toepassingsmogelijkheden van de Beagle zijn legio. Een kind dat regelmatig langs donkere en onveilige wegen fietst, is met behulp van de Beagle op elk gewenst moment gelokaliseerd. Vanzelfsprekend geldt hetzelfde voor een kostbare auto, fiets of boot. Uitgerust met een state of the art GPS-ontvanger stelt de Beagle de gebruiker in de gelegenheid om betrouwbare en accurate navigatiedata op te halen en op te slaan.

 

De Beagle werkt als een mobiele telefoon met een normaal abonnement of prepaid simkaart naar keuze. Informatie-uitwisseling gebeurt per sms. De Beagle werkt altijd, overal, waar ook ter wereld. In gebieden zonder bereik slaat de Beagle tot 6000 posities op die op een later tijdstip opvraagbaar zijn. De eigenaar van de Beagle kan de details van de gebruiksbehoefte zelf instellen. Alle informatie kan desgewenst worden opgeslagen op een speciale server, die volledig beveiligd is. De Beagle is oplaadbaar via een universele micro-USB-kabel.

 

Meer info:
www.beagle.me

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items