Mini-oscilloscoop voor $64

10 december 2013, 14:36
Mini-oscilloscoop voor $64
Mini-oscilloscoop voor $64

Gabotronics introduceert het XMEGA Xminilab, een combinatie van drie elektronische meetinstrumenten in een DIP-module van slechts 8,38 x 4,45 cm. De module kan direct op een breadboard worden ‘geprikt’, en bevat een mixed signal oscilloscoop, een arbitrary waveform generator en een protocol sniffer. Het Xminilab kan ook worden gebruikt als ontwikkelboard voor de AVR XMEGA microcontroller en kost maar $64.

 

Het hart van het Xminilab wordt gevormd door een ATXMEGA32A4U microcontroller met 36 KB flashgeheugen, 4KB SRAM en 1KB EEPROM. Het OLED-display bevat 128 x 64 pixels. Verder heeft de module 8 digitale en 2 analoge ingangen, een externe triggeringang en vier aanraakschakelaars. Er is één analoge uitgang en de verbinding met een pc gebeurt via een PDI-interface (USB-interface in ontwikkeling).
De oscilloscoop heeft op de twee analoge ingangen een samplingrate van 2 Ms/s en een analoge bandbreedte van 200 kHz. De ingangsspanning mag liggen tussen -14 V en +20 V.
De logic analyzer heeft voor de acht digitale ingangen dezelfde samplingrate als de oscilloscoop en bevat een protocol-snifferfunctie voor UART, I²C en SPI.
De arbitrary waveform generator heeft een analoge bandbreedte van 44,1 kHz.

 

Meer info:
http://www.gabotronics.com/development-boards/xmega-xminilab.htm

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items