MIT’s Chronos bepaalt WiFi-toegang aan de hand van exacte locatie

6 april 2016, 15:57
MIT’s Chronos bepaalt WiFi-toegang aan de hand van exacte locatie
MIT’s Chronos bepaalt WiFi-toegang aan de hand van exacte locatie

Het Chronos-systeem van MIT is in staat om zonder extra sensoren de locatie van een WiFi-apparaat tot op enkele tientallen centimeters nauwkeurig vast te stellen en daarmee te bepalen of het apparaat toegelaten wordt tot het WiFi-netwerk of niet. Veiligere drones, slimmere huizen en wachtwoord-vrije WiFi-toegang liggen daarmee in het verschiet, als we MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory mogen geloven.
 
Met de Chronos-techniek kan een drone door bij te houden waar huisgenoten (met WiFi-apparaat in de broekzak) zijn op veilige afstand van hen blijven. Wie al eens met een quadrocopter (binnenshuis) heeft gevlogen, zal beamen dat dit geen slecht idee is! In een tweekamerappartement met vier bewoners toonde het systeem in 94% van de gevallen correct in welke kamer een inwoner zich bevond. In een café-demo kon het systeem in 97% van de gevallen correct bepalen of een persoon zich in of buiten de winkel bevond — een lucratieve oplossing voor kleine winkels om het ‘stelen’ van WiFi tegen te gaan.
 
De afstand wordt bepaald door de tijd te meten die het signaal onderweg is van de gebruiker naar het access point. Het unieke van het systeem is dat het voor de plaatsbepaling slechts één access point nodig heeft. 
 

Meer informatie: https://news.mit.edu/2016/wireless-tech-means-safer-drones-smarter-homes-password-free-wifi-0331.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items