Multifunctionele digitale rolmaat

18 juli 2016, 12:00
Multifunctionele digitale rolmaat
Multifunctionele digitale rolmaat
Tot nu toe was er nog geen echte digitale vervanger voor de rolmaat die iedereen in zijn gereedschapskist heeft liggen. Dat gaat nu veranderen met de Bagel, een slimme combinatie van verschillende meettechnieken. Het Bagel-project op Kickstarter is zeer succesvol en er is inmiddels al meer dan $700.000 verzameld voor de productie van dit handige stukje modern gereedschap.

Bagel heeft niks met eten te maken, maar dankt zijn naam wel aan de ronde vorm van het apparaatje, die sterk herinnert aan een rond broodje. In tegenstelling tot de populaire digitale laser-afstandsmeters kent Bagel een aantal extra functies. Hij is voorzien van drie meetmethodes: String, waarbij je met behulp van een uittrekbare draad een afstand kunt meten (bijv. de omtrek van een buis); Wheel, waarbij je met behulp van een volgwieltje een gebogen oppervlak kunt meten (bijv. de leuning van een stoel); Remote, wat ongeveer hetzelfde werkt als een 'gewone' digitale afstandsmeter. Helaas werkt die laatste functie niet met een laser, maar met een doorgaans wat onnauwkeuriger ultrasoon-sensor.

De Bagel is verder voorzien van een geheugen voor de opslag van 100 metingen, een memorecorder om commentaar aan een meting tot te voegen en hij kan via een Bluetooth-verbinding de meetgegevens doorsturen naar een smartphone. Er is veel belangstelling voor de Bagel. Wie snel is, kan nog voor $69 een Bagel reserveren van de productieserie die voor november is gepland.
 

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items