Elektor Team

Multimeter voor gebruik in extreem winterweer

10 december 2013, 14:37
Multimeter voor gebruik in extreem winterweer
Multimeter voor gebruik in extreem winterweer

Agilent Technologies introduceert de U1273AX, een draagbare multimeter met OLED-scherm die werkt bij temperaturen tot

-40 °C. Met een maximale werktemperatuur van +55 °C en beschermingsklasse IP54 tegen stof en vocht is de nieuwe multimeter geschikt om het hele jaar door bij de meest uiteenlopende weersomstandigheden nauwkeurige metingen ‘in het veld’ te kunnen uitvoeren. Ook de bijpassende AC-stroomtang werkt nog goed bij

-40 °C. Met de optionele infrarood/Bluetooth adapter kunnen de meetresultaten in de winter op afstand in een warmere omgeving worden uitgelezen.

 

De U1273AX geeft de meetresultaten met een resolutie van 4½ digits weer op een OLED-display met een contrastverhouding van 2000:1 en een kijkhoek van 160°. De meetbereiken voor gelijk- en wisselspanning gaan tot 1000 V, en er kunnen stromen worden gemeten tot 10 A (20 A gedurende 30 seconden). Daarnaast heeft de nieuwe multimeter nog een aantal handige functies zoals ‘Auto Diode’ waarmee de polariteit van diodes automatisch wordt gedetecteerd, ‘Smart Ohm’ waarmee bij weerstandsmetingen restspanningen tot 1000 mV worden gecompenseerd en ‘Low Pass Filter’ waarmee bij spanningsmetingen ongewenste hoogfrequent signalen worden onderdrukt.

 

De U1273AX is CAT IV 600 V en CAT III 1000 V gecertificeerd.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items