Elektor Team

Nabijheidsdetectie voor standaard aanraakschermen

10 december 2013, 14:36
Nabijheidsdetectie voor standaard aanraakschermen
Nabijheidsdetectie voor standaard aanraakschermen

Semtech introduceert het eerste controller-IC voor resistieve aanraakschermen dat deze geschikt maakt voor nabijheidsdetectie zonder dat daar in het scherm extra componenten voor nodig zijn. Naast de circuits voor aanraakdetectie en nabijheidsdetectie beschikt de controller ook over een haptische feedback-interface waarmee een trillingsgenerator in het scherm kan worden aangestuurd. Door de ingebouwde ±15 kV ESD-bescherming zijn deze controllers zeer geschikt voor toepassing in diverse draagbare toepassingen zoals mobiele telefoons. tablet-pc’s en GPS-apparaten.

 

De SX865x controllerfamilie voor resistieve aanraakschermen ondersteunt nabijheidsdetectie tot meer dan 5 cm afstand voor standaard 4/5-draads schermen. Er hoeven voor deze nabijheidsdetectie geen extra (infrarood-)componenten aan het scherm te worden toegevoegd. De IC’s bevatten een nauwkeurige 12-bits A/D-converter met een stroomverbruik van slechts 30 µA bij 8 kilosamples per seconde. Met de haptische interface kunnen micromotoren tot 250 mA worden aangestuurd waarbij de benodigde golfvorm via de I²C-interface of met een extern PWM-signaal kan worden aangeleverd. Via deze interface kan het gevoel van mechanische toetsen aan de gebruiker worden overgebracht.

 

De SX865x-controllers werken met voedingsspanninmgen tussen 2,3 V en 3,6 V, en worden geleverd in een 20-QFN-behuizing van 4 x 4 mm of een 19-WLCSP-behuizing van 2,07 x 2,07 mm.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items