Nanokopter stuurt video naar je smartphone

10 december 2013, 14:37
Nanokopter stuurt video naar je smartphone
Nanokopter stuurt video naar je smartphone

Always Innovating heeft een revolutionair nieuw product aangekondigd: de MeCam, een nanokopter die je overal op de voet volgt en video’s van jezelf maakt. Deze video’s worden direct naar je Android of iOS smartphone of tablet gestreamd en kunnen vervolgens indien gewenst worden gedeeld op sociale media zoals Youtube, Google+, Facebook en Twitter.

 

De Mecam kan opstijgen van de palm van je hand, en zweeft vervolgens achter je aan. Er is geen afstandsbediening nodig want de MeCam reageert op gesproken commando’s of vliegt met de follow-me-functie gewoon achter je smartphone aan. De Mecam is gebaseerd op de Cortex-A9 SoC module van Always Innovating die afhankelijk van de configuratie werkt met klokfrequenties tussen 1,0 en 1,5 GHz.  De miniatuurmodule bevat - naast de Arm-CPU -  1GB RAM, een SD-kaart, 2,4 GHz / 5 GHz WiFi en Bluetooth.

 

De MeCam is gebaseerd op open-source soft- en hardware en wordt door Always Innovating niet zelf geproduceerd maar in licentie gegeven. Verwacht wordt dat de MeCam ongeveer $49 gaat kosten en dat de eerste exemplaren begin 2014 op de markt zullen verschijnen.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items