Natuurkunde-projecten met Arduino

30 september 2015, 09:48
Natuurkunde-projecten met Arduino
Natuurkunde-projecten met Arduino
Het onlangs bij Elektor verschenen boek "37 Natuurkunde-projecten met Arduino" van Willem van Dreumel is een echt hands-on boek waarin veel bekende zaken uit de natuurkunde via eenvoudige experimenten in de praktijk getoetst kunnen worden. Het boekje is geschikt voor leerlingen en natuurkundedocenten in het voortgezet onderwijs, maar ook thuis kunt u veel plezier beleven aan de beschreven projecten zonder dat er moeilijke formules aan te pas komen.

Met voorbeelden op verschillende gebieden van de fysica wordt getoond hoe een populair microcontroller-platform als Arduino toegepast kan worden bij natuurkunde-experimenten. Naast een aantal elektronica-onderdelen zijn bij verschillende projecten ook enkele mechanische hulpmiddelen nodig, die men allemaal zelf kan maken. Enkele onderwerpen uit het boek: datalogger, afstandsmeter, stroboscoop, Lissajous-figuren, krachtmeter en anemometer.

Bij dit boek is ook een bijbehorende starterkit verkrijgbaar. Als u het boek samen met deze starterkit bestelt, profiteert u van extra bundelvoordeel.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items