Op 14 november trapt Natuurmonumenten in Norg af met een nieuw initiatief: de streekconferentie Norg100. In navolging van G1000’s in steden in Brussel, Amersfoort en Groningen wil Natuurmonumenten op een vernieuwende manier mensen bijeen brengen rondom het thema landschap.

Betrokkenheid vergroten
Op de Norg100 bepalen deelnemers zelf de agenda. Uit vergelijkbare conferenties blijkt dat dit een levendige manier is om zoveel mogelijk ideeën, visies en plannen op tafel te krijgen. Natuurmonumenten wil op deze manier de betrokkenheid van mensen bij het landschap vergroten en hoopt dat er een beweging op gang komt, die met de gemaakte plannen aan de slag gaat.

Thema landschap
‘Onze natuurgebieden zijn onderdeel van het landschap. En we merken elke keer weer, dat er heel goede ideeën leven bij omwonenden. We zijn erg benieuwd welke plannen er komen als we de discussie verbreden naar het thema landschap’, stelt Enit Scholtens, beheerder van onder meer het Norger Esdorpenlandschap.

Regie bij de inwoners leggen
De afgelopen jaren heeft Natuurmonumenten over diverse thema’s de achterban geraadpleegd. Met deze streekconferentie door en voor inwoners wordt nog een stap verder gegaan en komt de regie écht bij de inwoners te liggen. Natuurmonumenten organiseert de Norg100, ondersteund door de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo, en zal net als andere uitgenodigde organisaties vooral luisteren.

Norg100 alleen voor inwoners gebied
De Norg100 staat alleen open voor inwoners van het gebied, maar vanaf volgend jaar komt Natuurmonumenten terug met meer streekconferenties elders in Nederland.

Meld u nu gratis aan>>