Network Connected Signal Analyzer

16 februari 2016, 16:29
Oscilloscoop, spectrumanalyzer en signaalgenerator in één apparaat
Oscilloscoop, spectrumanalyzer en signaalgenerator in één apparaat
Met deze goedkope Network Connected Signal Analyzer (NCSA) voorziet u uw labtafel van een eenvoudige oscilloscoop, signaalgenerator en spectrumanalyzer, waarbij de rekenkracht van een pc voor de verwerking van de gemeten signalen wordt gebruikt. Met dit apparaat kunnen studenten elektrotechniek en computerwetenschappen de eigenschappen van gesamplede datasystemen bestuderen en er praktijkervaring mee opdoen. 
U kunt de NCSA via Ethernet op een pc aansluiten die voor de beeldweergave en de besturingsorganen zorgt. Vervolgens kunt u met het apparaat signalen digitaliseren met variabele sampling-rates tot maximaal 1 MHz. De gedigitaliseerde signalen worden in een op een oscilloscoop lijkend venster weergegeven. Met de spectrumanalyzer van het pc-programma kunt u ook een vermogensspectrum in het frequentiedomein genereren. De sampling- en Fouriertransformatie-variabelen kunnen door de gebruiker worden aangepast. De gebruikersinterface beschikt over uitgebreide grafische mogelijkheden en de bediening is erg intuïtief. 

Andere beschikbare functies zijn onder andere een analoge signaalgenerator, een digitale signaalgenerator en verschillende vensterfuncties voor de Fouriertransformatie. 
Dit product wordt beschreven in het maart/aprilnummer van Elektor Magazine. 

Belangrijkste eigenschappen:
- Ondersteunt subsampling;
- Max. sampling-rate: 1 MHz;
- Max. ingangssignaal: 0 dBm (0,225 VRMS);
- Gevoeligheid: –80 dBm (22,5 µVRMS);
- Ethernetaansluiting;
- Open-source.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items