Elektor Team

NI LabVIEW for LEGO MINDSTORMS Robotics

10 december 2013, 14:36
NI LabVIEW for LEGO MINDSTORMS Robotics
NI LabVIEW for LEGO MINDSTORMS Robotics

National Instruments introduceert LabVIEW for LEGO MINDSTORMS, een speciaal voor het onderwijs ontwikkelde versie van zijn professionele LabVIEW grafische systeem-ontwikkelsoftware. De software is speciaal ontwikkeld voor het LEGO Education roboticaplatform en kan door middelbare scholieren in de klas of bij wedstrijden worden gebruikt. LabVIEW for LEGO MINDSTORMS is een onderwijs-tool waarmee scholieren MINDSTORMS NXT robots grafisch kunnen besturen en programmeren met dezelfde software die ook door wetenschappers en ingenieurs wordt gebruikt. De programmeeromgeving is bedoeld voor middelbare scholen en vormt een aanvulling op de al succesvolle reeks LEGO Education robotics platformen, waaronder LEGO Education WeDo software voor de lagere scholen en de LEGO MINDSTORMS Education NXT software voor de middelbare scholen.

 

LabVIEW for LEGO MINDSTORMS is geoptimaliseerd voor het gebruik in de klas en omvat instructievideo's, tutorials en onderwijsmaterialen die speciaal zijn ontwikkeld voor scholieren en docenten die gebruik maken van LEGO MINDSTORMS Education en TETRIX van Pitsco. De scholieren kunnen kennismaken met geavanceerde concepten (zoals autonome robots en wetenschappelijke metingen) aan de hand van praktijkvoorbeelden, waarbij de moeilijke syntaxis wordt vervangen door een intuïtieve grafische interface. De software is daarom ideaal voor docenten die hun studenten op een vlotte, hands-on manier willen laten kennismaken met de techniek.

 

LabVIEW for LEGO MINDSTORMS kan alleen worden besteld bij LEGO Education en zijn officiële distributeurs. Verder helpt National Instruments docenten om via een nieuwe website, K12Lab.com, onderwijsmateriaal uit te wisselen en aansluiting te vinden bij een community van docenten en technische adviseurs.

 

Meer info:
www.K12Lab.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items