Elektor Team

Nieuw: Arduino Esplora

10 december 2013, 14:37
Nieuw: Arduino Esplora
Nieuw: Arduino Esplora

Het nieuwe Arduino Esplora board dat vanaf 10 december 2012 verkrijgbaar is bevat veel sensoren en actuatoren, en is zonder extra onderdelen of soldeerwerk klaar voor gebruik. Het board bevat een Arduino-compatibele processor, een lichtsensor, temperatuursensor, 3-assige accelerometer, een aantal druktoetsen, een schuifregelaar, RGB-LED en een buzzer. Het board kan een toetsenbord of muis emuleren, en bevat zelfs een voorgeprogrammeerd game-controller script.

 

De Arduino Esplora is gebaseerd op de Arduino Leonardo en verschilt van alle andere boards doordat er al een aantal sensoren op zijn aangebracht die zijn gericht op interactie met de gebruiker. Net als de Leonardo heeft de Esplora een 16 MHz kristaloscillator, een micro-USB-aansluiting, een ICSP-header en een resettoets. Het board bevat alles voor ondersteuning van de microprocessor en hoeft alleen maar met een USB-kabel op de pc te worden aangesloten om ermee te kunnen werken. De Esplora is 100% software-compatibel met Arduino, maar heeft geen Arduino shield connectoren. Shields kunnen er dus niet zonder meer op worden aangesloten.


Technische specificaties: Atmega32u4 microcontroller, 5 V voedingsspanning, 32 KB flashgeheugen waarvan 4 KB voor de bootloader, 2,5 KB SRAM, 1 KB EEPROM, 16 MHZ klok.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items