Nieuw boek: Microcontroller Basics with PIC

6 februari 2020, 10:39
Nieuw boek: Microcontroller Basics with PIC
Nieuw boek: Microcontroller Basics with PIC
In dit nieuwe (Engelstalige) boek behandelt Elektor-auteur Tam Hanna alle essentiële aspecten van het programmeren van microcontrollers, zonder de lezer te vermoeien met onnodige informatie of gewichtigdoenerij. Na lezing van dit boek begrijpt u niet alleen hoe 8-bit microcontrollers werken, maar kunt u ze ook programmeren.

Voor de inleiding tot het programmeren van microcontrollers gebruikt de auteur microcontrollers uit de bekende PIC-serie. Hoewel niet direct state-of-the-art en met ‘slechts’ 8 bits, biedt de PIC-µC het grote voordeel dat hij gemakkelijk te begrijpen is. Hij wordt geleverd in een DIP-behuizing, is alom verkrijgbaar en niet extreem complex. De complete datasheet van de PIC-µC is vele malen minder omvangrijk dan de beschrijving van de architectuur van de processor-sectie van een geavanceerde microcontroller. Eenvoud biedt (in elk geval hier) zeker voordelen. Nadat u de werking van een microcontroller op fundamenteel niveau onder de knie hebt, kunt u zich later met een gerust hart wagen op het terrein van geavanceerde softcores.

In het eerste deel van het boek staat assembler als programmeertaal op de voorgrond; in het tweede deel neemt de auteur de lezer mee naar een hoger niveau met de programmeertaal ‘C’.

Speciale aanbieding
Wanneer u dit boek vóór 15 februari 2020 (0:00 MET) bestelt geven wij u een korting van € 5,00 op de normale verkoopprijs. U betaalt dan slechts € 29,95! Klik hier >>
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items