Nieuw boek: Raspberry Pi Advanced Programming

30 december 2014, 23:05
Nieuw boek: Raspberry Pi Advanced Programming
Nieuw boek: Raspberry Pi Advanced Programming

De nieuwe Engelstalige Elektor-uitgave "Raspberry Pi Advanced Programming" behandelt geavanceerde programmeermogelijkheden van de Raspberry Pi computer met behulp van de programmeertaal Python. Het boek legt op een eenvoudige wijze en aan de hand van voorbeelden diverse onderwerpen uit.

Het boek begint met een kennismaking met de Raspberry Pi computer en beschrijft de aanschaf van alle benodigde toebehoren, gevolgd door de installatie en het gebruik van het Linux-besturingssysteem in de commando-modus. De netwerk-interface van de RPi wordt in enkele eenvoudige stappen uitgelegd, waarna wordt getoond hoe de computer op afstand kan worden bediend vanaf een PC of laptop.

De overige delen van het boek behandelen uitvoerig de programmeertaal Python, inclusief geavanceerde onderwerpen. Het belangrijke onderwerp netwerk-programmeren met behulp van UDP- en TCP-protocollen wordt beschreven samen met enkele uitgewerkte voorbeelden. De grafische gebruikersinterface-module (GUI) Tkinter wordt in detail behandeld, inclusief voorbeeld-widgets en -programma's.

Het laatste deel van het boek bevat hardware-projecten die gebruik maken van de geavanceerde programmeringsonderwerpen, zoals multitasking en inter-proces communicatietechnieken. De complete programma-listings van alle projecten zijn samen met gedetailleerde uitleg beschikbaar.

Bestel dit interessante boek nu in de Elektor-shop

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items