Dit nieuwe Elektor-boek gaat over de Raspberry Pi, en over het programmeren in C. De programmeertaal C en het besturingssysteem Linux (Raspbian) passen uitstekend bij elkaar. Alles wat men nodig heeft om in C te programmeren wordt meegeleverd met het besturingssysteem van de Raspberry Pi.
In het boek leert men hoe C gebruikt wordt met de Raspberry Pi, en krijgt men een overzicht van de taal.

WiringPi is een softwarebibliotheek voor de Raspberry Pi waarmee C hardware-uitbreidingen kan benaderen. Die bibliotheek wordt gebruikt om sensoren uit te lezen en om extra hardware aan te sturen. Men gaat experimenteren met LED’s en schakelaars, met motoren, met geluid en met sensoren voor temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid.
Met een Linux-systeem kan men een webserver maken, inclusief interactieve websites met PHP en WiringPi. Daarom is ook een beknopt overzicht van HTML en PHP in het boek opgenomen. In de voorbeelden worden sensoren via het web uitgelezen en worden apparaten bestuurd. In het laatste voorbeeld wordt een temperatuurlogger gemaakt. Die meet elk kwartier de temperatuur. Een tabel met de meetwaarden kan via het web worden uitgelezen.

Alle voorbeeldprogramma’s kunnen worden gedownload van de website van Elektor.