Nieuw, de Volvo Nvidia - leverbaar in 2021

27 juni 2017, 21:44
Nieuw, de Volvo Nvidia - leverbaar in 2021
Nieuw, de Volvo Nvidia - leverbaar in 2021
Volvo (“made by Sweden”) vormt een nieuw samenwerkingsverband met Autoliv onder de naam Zenuity, gericht op het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s. Ze zijn van plan om uiteindelijk zelfrijdende auto’s op de markt te brengen op basis van Nvidia’s Drive PX in-car AI-rekenplatform. Dat zou moeten gaan gebeuren in 2021.

Nvidia’s Drive PX wordt al gebruikt in praktijktesten met zelfrijdende voertuigen op de weg, onder meer in Nvidia’s eigen demo-voertuigen. Volvo en Autoliv’s Zenuity gaan het grondwerk in Nvidia’s AI-rekeneenheid gebruiken als basis voor hun eigen softwareontwikkeling. Ze hopen daarmee het ontwikkelproces van Volvo’s autonome voertuigen te versnellen.

Zenuity zal, als nieuwe organisatie, de gemaakte software voor zelfrijdende auto’s rechtstreeks beschikbaar stellen aan Volvo, terwijl Autoliv dezelfde software gaat verkopen aan andere OEM’s via haar bestaande distributienetwerk. Het is ook geweldig nieuws voor Nvidia, omdat het betekent dat hun PX-platform een essentieel bestanddeel zal zijn voor OEM’s die het systeem in hun eigen voertuigen willen implementeren.

Volvo en Nvidia hadden al eerder samengewerkt aan Volvo’s programma “Drive Me” voor autonome auto’s, maar dit is de eerste keer dat de twee een partnerschap hebben aangekondigd dat gericht is op de commerciële verkoop van voertuigen.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items