In het nieuwe Elektor boek ESP32 Programmeren voor beginners staan de ESP32 en zijn voorganger, de ESP8266, centraal. Het boek beschrijft de Arduino programmeeromgeving en hoe deze werkt met deze ESP-ontwikkelbordjes. ESP32 Programmeren voor beginners is nu voor slechts € 22,50 verkrijgbaar in de Elektor Store. Elektor GREEN- en GOLD-leden profiteren tijdelijk van € 5 korting!
 
De ESP32 is het nieuwste product van de Chinese firma Espressif. Hij heeft WiFi, net als de ESP8266, maar daarnaast ook Bluetooth. Naast een flexibele draadloze module heeft de ESP32 ook twee 32-bits processorkernen, zodat hij erg krachtig is. Verder heeft hij alle poorten en interfaces die op de ESP8266 ontbreken. Je zou bijna kunnen zeggen dat de ESP8266 een WiFi-controller is met een beetje I/O, terwijl de ESP32 een complete controller is, die ook WiFi heeft.
 
In ESP32 Programmeren voor beginners laat auteur Dirk Ghysels aan de hand van voorbeelden en projecten zien hoe de ESP-hardware werkt in combinatie met de programmeeromgeving van Arduino. De voorbeeldprogramma’s zijn gratis te downloaden op de Elektor-website.
 
Benieuwd naar de inhoud van ESP32 Programmeren voor beginners? Bekijk dan de 33 pagina’s tellende preview.
 
Exclusieve aanbieding voor Elektor-leden
Elektor GREEN- en GOLD-leden profiteren tijdelijk van € 5 korting en betalen dus maar € 17,50 (excl. verzendkosten) voor dit nieuwe boek. Nog geen Elektor-lid? Klik hier om een lidmaatschap af te sluiten. U profiteert dan altijd van minimaal 10% korting op al uw aankopen in de Elektor Store!