Nieuw Elektor-boek: Sensoren aan de Raspberry Pi

12 december 2016, 12:20
Nieuw Elektor-boek: Sensoren aan de Raspberry Pi
Nieuw Elektor-boek: Sensoren aan de Raspberry Pi
Sensoren vormen de verbinding tussen elektronische schakelingen en de echte wereld. Het is dus belangrijk voor een elektronicus om voldoende kennis te hebben van diverse soorten sensen en er ervaring mee op te doen. Het nieuwe Elektor-boek "Sensoren aan de Raspberry Pi" richt zich tot iedereen die zich wil verdiepen in sensoren en daarbij gebruik wil maken van een Raspberry Pi 2 of 3 in combinatie met Windows 10 IoT Core. Daartoe wordt in dit boek gebruik gemaakt van de Elektor Sensor kit met 35 modules, die nog geen 60 euro kost.

Auteur Florian Schäffer begint zijn boek met de introductie van de Raspberry Pi en hij beschrijft welke hardware u nodig hebt om met de RPi te kunnen werken. Dan volgt een eerste kennismaking met Windows 10 IoT Core. Daarna wordt dieper ingegaan op het gebruik van Visual Studio 2015 en worden de eerste programmeervoorbeelden beschreven. Ook wordt uitgelegd hoe een MySQL-databank kan worden aangestuurd via een app en hoe de RPi2 als webserver kan worden ingezet.

In het tweede deel worden de sensoren stuk voor stuk beschreven met hun eigenschappen en worden er veel toepassingsvoorbeelden gegeven. De source-codes van de programma’s zijn als download bij het boek beschikbaar. Tot slot wordt nog aandacht besteed aan het gebruik van druktoetsen en schakelaars, en het werken met digitale uitgangen en analoge ingangen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items