Elektor Team

Nieuw Elektor-boek: Controller Area Network Projects

10 december 2013, 14:36
Nieuw Elektor-boek: Controller Area Network Projects
Nieuw Elektor-boek: Controller Area Network Projects

CAN (Controller Area Network) is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik als databussysteem in personenauto’s. Tegenwoordig zijn er CAN-controllers op de markt van meer dan 20 fabrikanten. CAN wordt gebruikt in heel verschillende toepassingen, zoals medisch, luchtvaart, procesbesturing, automatisering enzovoort.

 

Het nieuwe (Engelstalige) Elektor-boek "Controller Area Network Projects" is geschreven voor studenten, voor technici, voor hobbyisten en voor iedereen die er in geïnteresseerd is om meer te leren over de CAN-bus en zijn toepassingen. Het doel van dit boek is de lezer wegwijs te maken in de basisprincipes van CAN-netwerken en te leren hoe microcontroller-gebaseerde projecten met de CAN-bus kunnen worden ontwikkeld. Aan bod komen o.a.:

 

• De theorie van de toepassing van de CAN-bus in automotive industrie
• De principes, de toepassing en het programmeren van microcontrollers
• Ontwerpen van complete microcontroller-gebaseerde projecten in de programmeertaal C
• Ontwikkelen van complete echte CAN-bus-projecten met microcontrollers
• De principes van OBD-systemen voor het debuggen van voertuigelektronica

 

U leert microcontroller-gebaseerde CAN-bus-nodes te ontwerpen, een CAN-bus te bouwen, hoogwaardige programma's te ontwikkelen en data in real-time uit te wisselen over de bus. Ook leert u het bouwen van microcontroller-hardware en die te interfacen met LED’s, LCD’s en A/D-converters.

 

Het boek gaat er van uit dat de lezer enige basiskennis heeft van elektronica. Kennis van de programmeertaal C komt van pas in de latere hoofdstukken van het boek en bekendheid met minstens één lid van de familie van PIC-microcontrollers is een voordeel, vooral als de lezer zelf microcontroller-gebaseerde projecten wil gaan ontwikkelen met de CAN-bus.

 

Het boek wordt geleverd met een gratis CD, met daarop een speciale demo-versie van de mikroC-compiler die de belangrijkste PIC-microcontrollers ondersteunt. Deze speciale versie heeft bovendien een geavanceerde CAN-bibliotheek met eenvoudig te gebruiken functies, waarmee de gebruiker gemakkelijk en comfortabel CAN-netwerken kan realiseren.

 

Tijdelijk extra voordeel voor abonnees van het tijdschrift Elektor:
- € 5,- korting: van € 34,50 voor maar € 29,50
- En geen verzendkosten

TIP: Bestel dit boek tegelijkertijd met andere Elektor-producten en betaal voor uw gehele bestelling GEEN VERZENDKOSTEN! U bespaart zo minimaal € 6,50 extra!

 

Meer info en bestellen:

Abonnees:
www.elektor.nl/products/books/electronics/controller-area-network-projects-(abonnees).2020342.lynkx
Niet-abonnees:
www.elektor.nl/products/books/electronics/en-controller-area-network-projects.1910639.lynkx

 

Inhoudsopgave (PDF):
www.elektor.nl/Uploads/Files/Product/InhoudControllerAreaNetworkProjects.pdf

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items