Elektor Team

Nieuw Elektor-boek: Linux PC-based Measurement Electronics

10 december 2013, 14:36
Nieuw Elektor-boek: Linux PC-based Measurement Electronics
Nieuw Elektor-boek: Linux PC-based Measurement Electronics

De nieuwe (Engelstalige) Elektor-uitgave "Linux PC-based Measurement Electronics" is bedoeld als een praktijkgerichte gids voor hobbyisten, technici en wetenschappers die meet- en regelsystemen willen bouwen, die (lokaal of op afstand) worden bestuurd door een PC met een Linux-besturingssysteem. Het ontwerp van zowel de hardware als de software van zulke embedded systemen komt uitgebreid aan de orde met schema’s, listings en complete beschrijvingen.

 

Aan de hand van een groot aantal voorbeelden wordt aangetoond hoe eenvoudig de interfacing tussen digitale en analoge elektronica kan zijn. Daarnaast is er veel aandacht voor programmeertechnieken voor besturingssoftware. Hardware-ontwikkelaars zullen blij zijn met de vele verschillende schakelingen en met een nieuw, goedkoop systeem voor draadloze besturing.

 

Software-ontwikkelaars krijgen een beter inzicht in de werking van schakelingen en ze zullen de vrijheid voor het rechtstreeks aansturen van registers die Linux biedt waarderen, omdat ze daarmee de besturingssoftware kunnen optimaliseren. Er is geen kostbare apparatuur of software-gereedschap nodig om de projecten in dit boek na te bouwen. Deze hoogwaardige systemen zijn snel te bouwen met populaire elektronische componenten en gratis (of goedkoop verkrijgbare) software-gereedschappen. Alles wat nodig is, is wat basiskennis over elektronica en over programmeren in C. Veel projecten in dit boek zijn ontwikkeld met behulp van Matlab, het populaire rekenkundige gereedschap voor ontwerpers en wetenschappers.

 

De nadruk ligt bij dit boek op leren door doen en de lezer wordt met voorbeelden aangemoedigd zelf te gaan programmeren. Het boek geeft daarbij richtlijnen, zodat de juiste programmeertechnieken “spelenderwijs” worden aangeleerd. Bij alle projecten is complete en goed gedocumenteerde broncode beschikbaar.

 

Wanneer u dit boek voor 4 juli a.s. bestelt, betaalt u voor uw gehele order geen verzendkosten. Daarmee bespaart u maar liefst € 6,50 (buiten Nederland € 8,50)!

 

Meer info en bestellen:

products/books/electronics/linux-pc-based-measurement-electronics.2.1781471.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items