Elektor Team

Nieuw Elektor-boek over RFID

10 december 2013, 14:37
Nieuw Elektor-boek over RFID
Nieuw Elektor-boek over RFID

RFID-technologie wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast als vervanger van barcodes, magneetstrips en chip-smartcards. MIFARE is wereldwijd de meest verbreide RFID-technologie.

 

Het nieuwe Engelstalige Elektor-boek "RFID: MIFARE and Contactless Cards in Application" geeft u een uitgebreide praktische introductie in deze technologie. In de eerste hoofdstukken wordt de gebruikte techniek behandeld en worden ook de relevante standaarden, het ontwerpen van RFID-antennes, ontwerpoverwegingen en cryptografie besproken.

 

Daarna wordt de complete hardware en software voor een RFID-lezer tot in detail beschreven. De firmware voor de lezer en de bijbehorende PC-software kunnen geprogrammeerd worden met elke .NET-programmeertaal. Het speciaal voor deze toepassing geschreven PC-programma “Smart Card Magic.NET” biedt een eenvoudige ontwikkelomgeving waarmee men met een muisklik commando's naar een RFID-kaart kan sturen, maar ook zelf C#-scripts kan maken. Het is ook mogelijk om de beschreven voorbeelden uit te voeren met Visual Studio 2010 Express Edition.

 

Tenslotte worden in dit boek de belangrijkste API-standaards voor RFID-lezers behandeld. De nadruk ligt op het programmeren van RFID-kaarten met behulp van standaard PC/SC-lezers door middel van C/C++, Java en C#.

 

De prijs van dit boek bedraagt € 49,90 (plus verzendkosten). Elektor-leden ontvangen 10% korting en betalen slechts € 44,91 (plus verzendkosten)

 

Meer info en bestellen:
www.elektor.nl/products/books/electronics/en-rfid.2.2492669.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items