Elektor Team

Nieuw feedbacksysteem voor gamecontrollers

10 december 2013, 14:36
Nieuw feedbacksysteem voor gamecontrollers
Nieuw feedbacksysteem voor gamecontrollers

Wetenschappers van de University of Utah hebben een nieuw type spelcontroller ontwikkeld dat niet alleen trilt zoals bestaande controllers, maar daarnaast ook de duimtoppen van de speler beweegt. Hiermee kan bijvoorbeeld de terugslag van een wapen, het trekken van een vis aan een vishengel of de beweging van golven op zee worden gesimuleerd. Op de nieuwe controller is inmiddels patent aangevraagd.

 

Het meest recente prototype van de nieuwe controller lijkt op de gebruikelijke controllers voor Xbox of PlayStation, maar heeft in het midden van de controlsticks die door de duimen moeten worden bewogen een rode ronde ‘tactor’ die er uit ziet als de TrackPoint die op sommige laptopmodellen voorkomt. Als de avatar van de speler tegen een muur aanloopt beweegt de tactor naar achteren om een botsing te simuleren. Als een soldaat vooruit ‘tijgert’ worden de bewegingen van de linker- en rechterarm op de linker- en rechterduim van de speler overgebracht.

 

De nieuwe gamecontroller wordt gedemonstreerd tijdens het IEEE Haptics Symposium dat van 5 tot 7 maart 2012 in Vancouver wordt gehouden.

 

Meer info:
http://unews.utah.edu/news_releases/a-new-direction-for-game-controllers/

 

Foto: Markus Montandon, University of Utah

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items