Nieuwe 3D-beeldsensor voor bewegingsherkenning

10 december 2013, 14:37
Nieuwe 3D-beeldsensor voor bewegingsherkenning
Nieuwe 3D-beeldsensor voor bewegingsherkenning

Infineon Technologies en pmdtechnologies introduceren een 3D-beeldsensor die speciaal ontwikkeld is voor toepassing in camera’s die handgebaren detecteren en omzetten in bedieningssignalen voor elektronische apparatuur.  De A/D-converters en verwerkingselektronica, en ook de digitale uitgangsinterface zijn in de beeldsensor geïntegreerd waardoor verregaande miniaturisatie van het gebaren-detectiesysteem mogelijk is. Volgens Infineon maakt deze technologie een betrouwbare herkenning van vingerbewegingen en handgebaren mogelijk en vormt zo een aanvulling op gebruikelijke interfaces als muis, lichtpen of touchscreen.

 

De nieuwe beeldsensor werkt met het ‘Time-of-Flight’-principe waarbij door een object weerkaatst infrarood licht wordt geanalyseerd, en uit de tijd die het licht erover doet om bij de sensor te komen wordt afgeleid wat de afstand tussen object en sensor is. De nieuwe beeldsensoren zijn er in twee modellen: de IRS1010C met 160 x 120 pixels, en de IRS1020C met 352 x 288 pixels. Beide sensoren kunnen via een I²C-interface dynamisch worden aangepast aan de actuele verlichtingsomstandigheden.

 

Samples van de 3D-beeldsensorchips zijn op dit moment beschikbaar. Productie in grote aantallen wordt halverwege 2014 verwacht.   

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items