IDE
Clemens Valens

Nieuwe Arduino-IDE herenigt de twee kampen

4 januari 2017, 15:12
Nieuwe Arduino-IDE herenigt de twee kampen
Nieuwe Arduino-IDE herenigt de twee kampen
Voor Arduino-gebruikers is het conflict dat ontstond met de splijting van het Arduino-ontwikkelteam in twee instanties, .CC en . ORG, eindelijk voorbij met de introductie van versie 1.8.0 van de Arduino Integrated Development Environment (IDE). Bij de voorgaande versies moesten de gebruikers twee IDE’s op hun computer installeren, V1.6 en V1.7, voor ondersteuning van alle ‘officiële’ Arduino-boards; versie 1.8.0 kent ze allemaal.

Allemaal? Officieel wel, maar in de praktijk valt het toch een beetje tegen. Sinds de splitsing zijn beide Arduino kampen doorgegaan met het ontwikkelen van kaarten voor hun verschillende IDE’s. Maar de ontwikkeling van de IDE ging veel sneller in de v1.6 .CC-tak dan in de v1.7 . ORG -tak, waar bijvoorbeeld nooit gebruikersvriendelijke ondersteuning voor boards van derden in is opgenomen. Het gevolg is, dat de nieuwe V1.8 gebaseerd is op de .CC-tak en dat de . ORG -kaarten daaraan zijn toegevoegd. Sommige van de meer exotische  . ORG -kaarten, zoals de Due, de Tian en de Primo, zijn niet in de release van V1.8.0 terechtgekomen. Misschien komen ze nog wel in toekomstige releases?

De ondersteuning voor V1.7 is gestopt, dus het is maar te hopen dat u niet in de problemen komt met uw gloednieuwe Arduino Tian.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items