Nieuwe Arduino-shields van Infineon

12 december 2014, 23:00
Nieuwe Arduino-shields van Infineon
Nieuwe Arduino-shields van Infineon

Infineon introduceert twee Arduino-shields voor het ontwikkelen van toepassingen met RGB-LED’s en gelijkstroommotoren. Beide shields zijn compatibel met de Arduino Uno R3 en kunnen worden gecombineerd met de XMC100 Boot Kit die is voorzien van een 32-bits microcontroller uit de XMC1000-reeks. Alle XMC1000-producten maken gebruik van een ARM Cortex-M0-processor. Het RGB-LED-shield bevat een XMC1202 microcontroller met Brightness Color Control Unit (BCCU). Het motorbesturings-shield bevat twee geïntegreerde half-bridge drivers van het type BTN8982TA .

Het RGB-LED-shield heeft drie onafhankelijke uitgangskanalen voor het flikkervrij gedimd aansturen van meerkleuren-LED’s. De BCCU is eenvoudig te configureren en levert vloeiende kleurmenging. Het shield kan worden uitgebreid met een DMX-interface voor verlichtings- en audiomodules, en met een 24GHz radarsensor voor bewegingsdetectie.

Met het motorbesturings-shield kunnen twee unidirectionele gelijkstroommotoren of één bidirectionele gelijkstroommotor worden aangestuurd. De BTN8982TA half-bridge drivers bevatten ieder een P-kanaal high-side MOSFET, een N-kanaal low-side MOSFET en een geïntegreerde schakeling voor de aansturing, met beveiliging tegen te hoge temperatuur en stroom, te lage spanning en tegen kortsluiting. Het shield kan PWM-signalen met een frequentie van 30 kHz verwerken en ondersteunt motorvermogens tot 250 W.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items