Met vijf miljoen BBC Micro:bits in gebruikt voor het leren van digitale vaardigheden en computerdenken, zal de vernieuwde micro:bit - die vanaf november 2020 op hetzelfde prijspunt beschikbaar is - nog meer mogelijkheden bieden voor het creatief leren, verkennen en creatief inspireren van de jonge engineer in de dop. 

De eerste micro:bit werd door de BBC gecreëerd in samenwerking met co-creators van wereldklasse op het gebied van technologie en productontwerp. In 2016 gaf de Britse overheid met de bijbehorende BBC-campagne "Make it Digital" één miljoen micro:bits gratis weg aan leerlingen in het Verenigd Koninkrijk, waarmee computing officieel massaal werd toegevoegd aan het schoolcurriculum.

Micro:bit bevat nu audio en touch

Inmiddels zijn we vijf (nou ja, vier dan) miljoen verkochte exemplaren verder en ligt vanaf november 2020 een nieuwe versie in de handel. De nieuwe BBC micro:bit is een krachtiger apparaat dat dezelfde kenmerken van het origineel combineert met de ingebouwde microfoon, de luidspreker, de capacitieve touch-sensor en een knop die de energy saving modus initieert. De nieuwste ontwikkelingen bieden ook een bijgewerkt online platform dat is ontworpen en bijgewerkt om mogelijkheden te bieden voor de introductie van toekomstige projecten die toekomstige AI- en ML-onderwijsprojecten mogelijk zullen maken.
Overzicht van de BBC Micro:bit V2

Toen ze in 2015 werd gelanceerd, was een van de belangrijkste doelstellingen van de oorspronkelijke micro:bit om iets te creëren dat capabel was, maar met een toegankelijke interactieve benadering om toegangkelijk te zijn voor eennieuw en jong publiek: het moest super gemakkelijk zijn om er mee te beginnen maar ook geengeen barrières opwerpen als de projecten complexer werden.

Onderdeel van dit alles was om dezelfde hardware die echte ontwikkelaars op dat moment gebruikten in de handen van studenten te leggen. Dit is wat een aantal van de meer ongelofelijke toepassingen van de micro:bit mogelijk heeft gemaakt: Handschriftherkenning met behulp van een optische muissensor; gebruik in een BLE mesh, of een presentatie-afstandsbediening.

Nieuwe RF52833 van Nordic

Met de nieuwste micro:bit doet het team dit opnieuw: de nRF52833 is een modern, opwindend onderdeel dat onlangs door Nordic is uitgebracht en in de hele industrie wordt gebruikt voor nieuwe ontwerpen. Het is in staat om ML-werk te verrichten en opent zo een nieuwe wereld van mogelijkheden, zowel voor toepassingen van het apparaat, maar vooral om te helpen duidelijk te maken én te demonstreren wat Machine Learning werkelijk is: geen magie, maar een geavanceerde toepassing van technologie.

De originele micro:bit demonstreerde op elegante wijze de technologie in een telefoon (het scherm, de knoppen, de draadloze communicatie, de bewegingssensoren, allemaal aangestuurd door een processor) en hielp jonge mensen aan te voelen dat ze deze apparaten konden begrijpen en besturen. De nieuwe BBC micro:bit breidt de mogelijkheden van de hardware uit met het maken van en reageren op geluid, waardoor de nieuwste golf van consumententechnologieën, waaronder AI-smart-luidsprekers en digitale assistenten, eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt.