De BeagleY-AI heeft net als andere single-board computers (SBC's) de grootte van een creditcard en is opgebouwd rond de krachtige AM67A system-on-chip (SoC) van Texas Instruments (TI). Naast de quad-core, 64-bit Arm Cortex-A53 (1,4 GHz) zijn er twee general-purpose C7x DSP's met Matrix Multiply Accelerator (MMA) geschikt voor 4 TOPs. Deze worden aangevuld met een Arm Cortex-R5 die real-time interfaces, een GPU en video- en vision-versnellers afhandelt.
 
AI en machine learning (ML) toepassingen kunnen ontwikkeld worden met TensorFlow en zijn eenvoudig te starten op een Linux-gebaseerd besturingssysteem. Optimalisatie van ML algoritmen wordt vereenvoudigd dankzij een Arm-native toolchain voor de TI DSP's voor degenen die elk grammetje prestatie uit de kaarten willen persen. En de weg naar geoptimaliseerde hardware is ook eenvoudig. Omdat het een open-source platform is, kunnen ontwikkelaars het schema en de BOM hergebruiken om hun eigen, kostengeoptimaliseerde hardware te maken.

Op embedded world 2024 demonstreerde Jason Kridner, CTO, hoe een volledig schijfimage voor een beeldherkenningstoepassing kon worden overgezet van de Raspberry Pi naar de BeagleY-AI, waarmee een van de grootste uitdagingen rond het overzetten van toepassingen tussen SBC's werd overwonnen.

Kijk hier voor meer informatie over BeagleY-AI.